Medījumu receptes

Šmorējam, brūvējam, audzējam un raudzējam
User avatar
Helmuts
Biedrs
Atbildes: 3009
Pievienojies: 28 Nov 2016 18:39
Reputation: 160
Atrašanās vieta: Windau
Contact:

Medījumu receptes

Atbildētby Helmuts » 16 Nov 2017 22:55

Bebra gaļas kotletes

Sastāvdaļas:
700 g bebra gaļas
200 g žāvēta speķa
3 sīpoli
2 olas
liels kartupelis
4 šķēles baltmaizes
glāze piena
sāls
pipari
garšvielas pēc vēlēšanās

Kā pagatavot:
Bebra gaļu maļ gaļas mašīnā divas trīs reizes, pieliek kubiņos sagrieztu vai samaltu žāvētu speķi un maltus sīpolus. Pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, labākai konsistencei nedaudz piena un svaigi rīvētu kartupeli, kā arī sāli, piparus un garšvielas. Sastāvdaļas vēlreiz izmaļ gaļas mašīnā, pēc tam pievieno olas un, ja nepieciešams, nedaudz ūdeni. Var cept eļļā, panēt rīvmaizē vai pildīt ar žāvēta speķa strēmelītēm.
Ļaunu nepieminu - atriebšos, aizmirsīšu

User avatar
Helmuts
Biedrs
Atbildes: 3009
Pievienojies: 28 Nov 2016 18:39
Reputation: 160
Atrašanās vieta: Windau
Contact:

Medījumu receptes

Atbildētby Helmuts » 16 Nov 2017 22:56

Brieža gaļas cepetis

Sastāvdaļas:
Brieža filejas gabals ~ 1,5 - 2 kg,
ķiploki,
pipari,
sāls,
speķis.

Kā pagatavot:
Filejā ar smailu nazi izdara iegriezumus, kuros ievieto speķa un ķiploka šķēlītes, pēc tam fileju ierīvē ar sāls un piparu maisījumu, sāli vajag mazliet vairāk kā mājdzīvnieku gaļai. Atstāj vēsā vietā aptuveni 30 - 60 min., pēc tam ietin folijā un liek cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 200 - 250 grādiem. Cep aptuveni 60 minūtes, gatavību pārbauda iedurot filejā koka irbulīti - ja dūruma vietā izdalās caurspīdīgs šķidrums, tad ir gatavs, ja sarkanīgs vai rozā - nav gatavs. Cepeti var lietot gan karstā, gan aukstā veidā.
Ļaunu nepieminu - atriebšos, aizmirsīšu

User avatar
Helmuts
Biedrs
Atbildes: 3009
Pievienojies: 28 Nov 2016 18:39
Reputation: 160
Atrašanās vieta: Windau
Contact:

Medījumu receptes

Atbildētby Helmuts » 16 Nov 2017 23:04

Aļņa gaļas cepetis

Sastāvdaļas:
Aļņa gaļa - viens liels gabals cepetim ap 1 kg

Marinādei:
Medus - 2 ēdamkarotes
Sinepes - 1 ēdamkarote
Dzērvenes - sauja
Krustnagliņas - 7 - 10 gb.
Garšvielas "Medījumam"
Kadiķogas - ap 10
Citrona sula - no pus citrona
Tobasco mērce
Piecu piparu maisījums
Ķiploki - 10 daiviņas
Sāls
Olīveļļa extra virgin - 5 ēdamkarotes
Svaigs cūkgaļas speķis - 100 g.

Pagatavošana:
24 stundas pirms cepšanas ņemam svaigu (vai pirms tam atkausētu) aļņa gaļu, liekam lielā bļodā, kur gatavosim arī marinādi. Marinādei visas augstākminētās sastāvdaļas sajauc kopā; dzērvenes saspaida, lai iztek sula; no citrona izspiež sulu; ķiplokus sasmalcina. Gaļā ik pēc pāris centimetriem ar nazi nedaudz iegriež un ieliek iekšā speķa gabaliņu, tā gaļai no visām pusēm.

Liek ledusskapī, lai iemarinējas. Ik pēc pāris stundām gaļu apgroza, lai tā vienmērīgi iemarinētos.

Cepeti ievieto cepammaisā, liek cepeškrāsnī 220 grādos, cep aptuveni 2 stundas.
Ļaunu nepieminu - atriebšos, aizmirsīšu


Atgriezties uz

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesi