Rasola recepte

Šmorējam, brūvējam, audzējam un raudzējam
User avatar
Helmuts
Biedrs
Atbildes: 3009
Pievienojies: 28 Nov 2016 18:39
Reputation: 160
Atrašanās vieta: Windau
Contact:

Rasola recepte

Atbildētby Helmuts » 23 Dec 2019 22:28

Rasols 10—15 personām

Vielas: 400 gr. vārīta šķiņķa; 400 gr. teļa cepe-
ša; 5 vidēja lieluma saldskābi āboli; 4 skābi gurķi;
6 nēģi; Va kilo kartupeļu; 2 sīpoli; 2 tējkarotes saga-
tavotas sinepes; V 2 tējas glāzes etiķa; 1 ēdamā karo-
te cukura; 1 litrs laba skāba krējuma; 3 nomērcētas
siļķes; 4 olas; S konservētas baravikas; 20 piparu;
20 kaperu.
Sagatavošana:
Teļa cepeti, šķiņķi, kā ari nomizotos gurķus,
ābolus, kartupeļus, cieti novārītas olas, nēģus, bara-
vikas, sagriež mazos četrkantīgos gabaliņos. Pēc
tam notīra siļķes, izņemot asakas, un sakapā pavisam
smalki. Bļodā ielej etiķi, pieliek sinepes, cukuru,
sasmalcinātos piparus un sakapātās siļķes; visu šo
kopā krietni izmaisa. Pie šī maisījuma pieliek 2 sarī-
vētus sīpolus un skābo krējumu. Tad nogaršo mērci'
un liek bļodā augšā minētās sagrieztās vielas. Uz-
manīgi izmaisa cauri un ļauj stāvēt dažas pāra stun-
das, lai garšu vielas savienotos. Tad liek
rasolu uz servējamas bļodas un dekorē ar radisiem.
tomātiem, kaperiem, sviesta rozītēm, zaļumiem.

Ņemts no periodikas.lv
Ļaunu nepieminu - atriebšos, aizmirsīšu

Atgriezties uz

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesi